Transporter

Många tvätterier är även distributörer. Ett stort antal goda exempel finns på tvätterier som tar stor miljöhänsyn i sina transporter.

Eltransporter ökar inom Elis 

I november 2021 introducerades en ellastbil för leveranser i Helsingborg och ytterligare en ny ellastbil används för hämtning och leveranser av textlier i Stockholm.

Läs mer…

Nollzon hjälper Berendsen att prioriterar elbilstaxi

När taxi beställs genom Nollzon får beställaren automatiskt en elbilstaxi. Berendsen valde 2019 att ansluta sig till Nollzon och elbilstaxi prioriteras nu vid taxiresor från någon av företagets 26 anläggningar i Sverige. 

Läs mer…

Tvättexperten drivs på RME

Tvättexpertens anläggning drivs på biodiesel RME. Dessutom används doseringssystem för att tillföra korrekta mängder svanenmärkta tvättmedel till företagets maskiner.

Läs mer…

100 % förnybart i tanken i Rimbo

Sedan juli 2016 i år används enbart HVO-bränsle (hydrerad vegetabilisk olja) som drivmedel i Textilia lastbilar i Rimbo. HVO är ett fossilfritt bränsle och bytet kommer att sänka CO2-utsläppen med 75 % på årsbasis.

Läs mer…

Hr Björkmans Entrémattor har biogas i tanken

Det Malmöbaserade företaget Hr Björkmans Entrémattor driver sina ordinarie transporter med biogas från egen tankstation.

Läs mer…

Flytande fordonsgas i tanken 

Textilia har investerat i lastbilar som drivs av flytande fordonsgas, en blandning av naturgas och biogas, i företagets transporter av Örebro sjukhus personalkläder.

Läs mer…

Endast miljöbilar 

KåpiTvätt använder endast miljöbilar inom sin verksamhet.

Läs mer…